Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 300 RON

A plantar fasciitis és a mellkas rotáció

A plantar fasciitis és a mellkas rotáció

A fájdalom helye – talán egy kissé meglepő módon – gyakran éppen az utolsó hely, ahol masszázst vagy lazítást kell végeznünk. Nem hiszed?! Itt egy példa: a plantar fasciitis (talpi bőnye gyulladás) – amely szinte minden futót elér karrierje során valamikor – elsőszámú kiváltó okának nincs köze a talphoz. Keményen átgyúrni ezt a fájó, gyulladt részt, nem biztos, hogy mindig a megfelelő megoldás.

Gondolj bele: ha a mellkas nem tud kellő képpen elfordulni, úgy az egyik láb túl sokáig pronációban marad a futás “midstance” fázisában (lásd kép). Ebben a fázisban a talp és a láb biztosítja a súly előremozdításához szükséges stabil alapot. Erre a pillanatra a láb pronációjának már be kellett volna fejeződnie. Ha ez nem történik meg időben, úgy túl nagy instabilitás jön létre.


Image 1

A láb szupinációját a mellkas irányítja. Ha ez nem működik megfelelően, úgy a talpi fascia túlzottan megnyúlik. Ha ez hosszú időn át így történik, akkor a sarokcsont periosteuma (kötőszövete) ismétlődően meghúzódik és akár csontsarkantyú is kialakulhat.


Image 95

Ajánlott eszköz: a RAD Roller, amellyel a háti gerincet és a talpat is kezelheted.


A láb lazítása nem javítja a mellkas mobilitását és így a szupináció létrejöttét. Szerencsére ezen nagyon egyszerűen javíthatunk. Mindig igyekezz megtalálni az okot, amiért a fájdalom kialakul! Ne feledd, a tested egy funkcionális egység. Több, mint a részek összessége. Semmi nem történik elkülönülten!


Image 130

A mellkas rotációjának növelésével segíthetsz megelőzni a talpi bőnye gyulladását.


Image 65

A szerzőről:

Kevin Hendry (Vancouver, Canada) a Rad Roller oktatási igazgatója, szerző, oktató, kineziológus és erőnléti edző. Jelenleg ortopéd szakorvosi képesítését szerzi, több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik NCAA élvonalbeli sportolók, a Kanadai Futball Liga profi futballistáinak, a Kanadai Atlétikai Válogatott tagjainak és a Kanadai Jégkorong Liga néhány játékosának edzésében.

A kosár tartalma
Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 300 RON

A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Kosár mentése
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Általános szerződési feltételek Manage Personal Data