delivery header Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 300 RON

Jóga: Tegyük szebbé kerék pózunk

Jóga: Tegyük szebbé kerék pózunk

Szóval szeretnél hajlott hátú lenni? Nem! A másik irányban! A kerék (vagy felfelé mutató íj) póz (Urdhva Dhanurasana) a test teljes első vonalának megnyitására szolgáló gyakorlat és kitűnően megmutatja, hogy mennyire is nyitott a váll és a felső háti szakasz mozgástartománya – ami sok embernél a kerékkötője a szép kivitelezésnek.

Image 118


Nézzük meg gyorsan közelebbről ezt a pózt és azt, hogyan tudnánk jobbá tenni a kivitelezését.

A vállat és felső háti szakaszt nézve látható, hogy három fő területen kell dolgoznunk, hogy gyorsan felszabadítsuk a váll és a gerinc mozgását:

  • Mellkasi gerinc szakasz
  • Pec minor (mellizom)
  • Latissimus dorsi (széles hátizom)

Kezelés után soha ne felejts el néhány teljes mozdulatsort végezni.Ezek tipikusan azok a területek, amik a hétköznapi élet során megmerevednek, megrövidülnek például az ülés, a gépelés vagy a vezetés miatt. A mellkasi gerinc fellazításával képes leszel a lapockáidat jobban hátra vinni. A mellizom “megnyitásával”, nyújtásával lehetőséget adsz a lapockádnak, hogy képes legyen jobban hátra menni, míg a hátizom áthengerezésével segítesz a felkarodnak, hogy követni tudja a lapockáid. Logikusan hangzik. Ugye? Nézd meg a képeket és próbálj te is ezeken a területeken dolgozni.


Image 156

Itt egy kép az “előtte” állapotról, amin Julie kényelmesen kinyújtja a karjait.


Image 82

Használd a Helix-et végig a mellkasi gerincen (a válltól a mellkas alsó részéig).


Image 90

Hengerezd át a hátizmaid is az alsó háttól a vállig.


Image 98

Gurulj át óvatosan a pec minor-on (mellizmon).

Image 86

“Utána” kép a jobb karról


Látod a különbséget? Julie karjának mozgása nem csak sokkal “nyitottabb” előről, de a váll és a kar jobban a test középvonala felé esik. Ez aztán sokkal átütőbb, nyitottabb kerék pózt eredményez.

A jobb oldal “felébredt”. Az izmok nyúlását érzékelő apró receptorok stimulálásával felszabadítod a szövetek mozgását, amivel adsz egy kis időt magadnak arra, hogy ezt a megnövekedett mozgástartományt memorizáltasd az idegrendszereddel. A myofasciális masszázzsal pontosan egy ilyen időablakot nyithatsz magadnak és beprogramozhatod az agyadnak az új, megnövekedett mobilitásodat. Ehhez azonban szükséges a mozgás általi visszacsatolás. Így épül be a megnövekedett mozgási lehetőség a normál mozdulataid közé. Ezért kezelés után soha ne felejts el néhány teljes mozdulatsort végezni. Ja! És persze a másik oldalról se feledkezz meg!

A kosár tartalma
Ingyenes szállítás, ha a rendelés több, mint 300 RON
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Kosár mentése
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Általános szerződési feltételek Manage Personal Data